MÉS DEL 90% DELS NOUNATS PRESENTA ALGUN TIPUS D’ALTERACIÓ DERMATOLÒGICA


La pell del nounat té algunes diferències amb la de l’adult. Encara que està formada, és encara immadura i necessita d’unes setmanes o mesos per arribar a tenir la mateixa capacitat que la pell d’un adult. Més del 90% dels nounats presenta algun tipus d’alteració dermatològica.

La dermatitis atòpica és la malaltia crònica més freqüent en l’edat pediàtrica. Segons ha destacat el Dr. Sellarès, la causa d’aquesta malaltia és multifactorial, amb una predisposició genètica evident i una interacció de factors ambientals. Darrere de l’augment de la prevalença d’aquesta malaltia durant els últims anys, hi ha diverses hipòtesis, però una de les més utilitzades és l’anomenat canvi o “occidentalització” de l’estil de vida.

Tal i com va explicar el Dr. Sellarès, la utilització d’antibiòtics en els primers mesos de vida amb la conseqüent alteració de la microflora cutània i intestinal del nen, la dieta occidental, la contaminació ambiental, la utilització de productes per a la higiene poc adequats, etc, són alguns dels factors que poden incrementar aquest tipus de malalties al·lèrgiques.

La pell atòpica té una disfunció en la barrera cutània perquè, entre altres coses, segrega pocs lípids o greixos, de manera que està menys protegida, es deshidrata amb més facilitat i és més vulnerable a qualsevol agent extern, especialment al sol.

Si et preocupa el tema, vine a la nostra farmàcia i t’aconsellarem què pots fer!!! Tenim tota la línia de productes EXOMEGA que contenen l’Avena Rehalba®, un actiu vegetal, natural, únic i exclusiu amb propietats anti-irritant, calmant, reparador, emol·lient i hidratant.

                                                                   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s