10 CONSELLS DE LA DIETA MEDITERRÀNIA

1- Utilitzar l’oli d’oliva com a principal font de grassa. Aquest aliment representa un tresor dins de la dieta mediterrània, i ha perdurat a través dels segles entre les costums gastronòmiques regionals, aportant als plats un sabor i aroma únics.

2- Consumir aliments d’origen vegetal en abundància: fruites, verdures, llegums i fruits secs. És fonamental consumir 5 racions de fruita i verdura diaris.

3- El pa i els aliments procedents de cereals (pasta, arròs i especialment els seus productes integrals) haurien de formar part de l’alimentació diària. Ens aporten una part important d’energia necessària per a les nostres activitats diàries.

4- Els aliments poc processats, frescos i de temporada són els més adequats. Ja que, sobretot en el cas de les fruites i verdures, ens permet de consumir-les en el seu millor moment.

5- Consumir diàriament productes làctics, principalment iogurt i formatges. Nutricionalment s’ha de destacar que els productes làctics són excel•lents fonts de proteïnes d’alt valor biològic, minerals (calci, fòsfor, etc) i vitamines.

6- La carn vermella hauria de consumir-se amb moderació i a poder ser en guisats i altres receptes. Les carns processades en quantitats petites haurien de consumir-se com a ingredients per a entrepans i altes plats.

7- Consumir peix en abundància i ous en moderació. Es recomana el consum de peix blau com a mínim una o dos vegades a la setmana, el consum de tres o quatre ous a la setmana és una bona alternativa a la carn i el peix.

8- La fruita fresca hauria de ser les postres de cada dia. Els dolços i pastissos haurien de consumir-se ocasionalment.

9- L’aigua és la beguda per excel•lència al Mediterrani. El vi s’ha de prendre amb moderació i durant els àpats.

10- Realitzar activitat física tots els dies, ja que és tan important com menjar adequadament. Mantenir-se físicament actiu i realitzar diàriament exercici físic adaptat a les nostres capacitats és molt important per a conservar la bona salut.

Dieta-Mediterranea-productos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s