CONSELLS PER PROTEGIR-NOS DEL SOL

tumblr_lwdjzl9ZFh1qhk9ioo1_1280

En aquest article ens agradaria donar-vos alguna recomanació perquè aquest estiu gaudiu del sol amb consciència i no poseu en risc la vostre salut.

Per obtenir un resultat òptim de la utilització d’un fotoprotector cal seguir aquestes tres normes bàsiques:

 • Aplicar el protector solar a casa, MAI a la platja o a la piscina, sinó 30 minuts abans d’exposar-se al sol.
 • Fer-ho sobre la pell ben seca, si l’envàs no indica el contrari.
 • Posar-ne la quantitat adequada, que cobreixi tota la pell.

Respectades aquestes normes, també caldrà tenir en compte les següents recomanacions:

 1. Evitar les polvoritzacions d’aigua durant les exposicions.
 2. Evitar els perfums i les colònies alcohòliques que contenen essències vegetals, perquè són fotosensibilitzants.
 3. Triar el fotoprotector més indicat atenent el fototipus de pell.
 4. Fer-ne servir, tot i que estigui núvol.
 5. No exposar-se al sol entre les 12 i les 15 hores.
 6. Protegir-se el cap amb un barret o gorra amb visera; els ulls amb ulleres adequades i els llavis amb protector labial.
 7. Estar en moviment. No és gens aconsellable estirar-se al sol i mantenir-se immòbil durant hores.
 8. Beure aigua o líquids per evitar la deshidratació.
 9. Determinats medicaments poden provocar reaccions a l’exposició solar.

Recorda: cal començar per un FPS alt, sobretot la primera setmana d’exposició solar i anar rebaixant-lo en els dies posteriors.

ELS PETITS:

És important ensenyar als nens a protegir-se del sol des de petits, perquè els efectes de la radiació solar són acumulatius i irreversibles. La pell dels nens presenta diferències respecte a la dels adults i cal donar-li la protecció adequada. Així doncs caldrà tenir en compte que no s’han d’exposar al sol els nens menors de 3 anys i que cal utilitzar un producte especial per nens.

La pell infantil té molt més fina la capa còrnia, el sistema immune encara no està desenvolupat, tenen poca melanina (que és un dels factors protectors propis de la pell) i també és més àcida. Per tot això els fotoprotectors pediàtrics solen estar formulats SENSE CONSERVANTS NI PERFUMS i la majoria contenen més proporció de filtres físics que químics (pel menor potencial al·lergènic). En general una crema pediàtrica no hauria de tenir MAI un factor de protecció menor de 30.

És important tenir en compte que els protectors solars pediàtrics adapten les seves formules, per lo que solen ser resistents a l’aigua i a la fricció. Últimament també han sortit al mercat formulacions que poden ser aplicades amb la pell molla, per aquells nens que no surten mai de l’aigua.

CASOS ESPECIALS DE FOTOPROTECCIÓ EN ADULTS:

EMBARÀS: És molt freqüent l’aparició de cloasma o melasma (taques hiperpigmentades) per l’acció de les hormones de l’embaràs sobre la pell. Per això recomanem a les embarassades que utilitzin fotoprotectors facials cada dia durant tota la gestació.

AVIS:  La pell molt madura és més fràgil ja que va perdent densitat i hidratació amb els anys. La nostre recomanació per aquesta part de la població és que utilitzin cremes hidratants a diari durant tot l’estiu.

TRACTAMENTS AMB FÀRMACS FOTOSENSIBILITZANTS: com són els medicaments per l’acne, anticonceptius, antihistamínics, corticoides i alguns antibiòtics i antidepressius…

¿I DESPRÉS DE L’EXPOSICIÓ AL SOL?

Els AFTERSUN’s són productes per després del sol amb principis actius que actuen conjuntament amb la finalitat de calmar la cremor cutània i pal·liar les anomalies originades per l’agressió solar. Els efectes que busquen són: hidratar, refrescar, evitar la inflamació, cicatritzar i regenerar la pell.

Esperem que aquestes recomanacions us siguin útils!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s